" class="no-js "lang="en-US"> Barbara Baarsma - Fintech Finance
Friday, December 08, 2023

Breaking News

Barbara Baarsma | CEO Rabo Carbon Bank at Rabobank | Fintech Finance

Barbara Baarsma

CEO

About Barbara Baarsma

Barbara Baarsma is per begin 2019 directievoorzitter Rabobank Amsterdam. Deze bank fungeert tevens als knooppunt voor gespecialiseerde taken voor alle vestigingen van de Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam.
Zij was tot eind 2018 directeur Kennisontwikkeling bij Rabobank. Daarnaast is zij hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter van de Bankraad van DNB en Kroonlid bij de SER. Ook is zij lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance en vervult zij diverse andere nevenfuncties.
Voor haar overstap naar Rabobank was zij directeur van SEO Economisch Onderzoek en vervulde zij verschillende nevenfuncties. Tot aan haar overstap was zij lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis NV, Espria en Aon Groep Nederland bv, lid van het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen Kas Bank en lid van de Advisory Board Responsible Investment bij PGGM. Daarvoor was zij commissaris/intern toezichthouder bij Woonzorg, St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis, BNN, en lid van de audit committee van FNV Bondgenoten.
Zij is regelmatig gevraagd om in commissies mee te denken over beleidsproblemen. Zij was voorzitter van de door minister Schippers ingestelde commissie Macrobeheersinstrument in de medisch specialistische zorg en was dat eerder van de door minister Klink ingestelde commissie Verticale integratie in de zorg. Ook was zij lid van de visitatiecommissie Landelijke Publieke Omroep, van de Commissie Structuur Nederlandse banken, en van de Commissie Dienstverlening aan huis.
Barbara Baarsma behaalde in 1988 haar Atheneum-B diploma. Vervolgens studeerde zij gedurende een jaar Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Daarna stapte zij over op economie aan de UvA. Daar studeerde Barbara in 1993 cum laude af. Van 1994 tot 1999 was zij werkzaam als assistent in opleiding (PhD). In april 2000 promoveerde zij op een proefschrift over de monetaire waardering van externe effecten. Na haar promotie trad Barbara in dienst bij SEO Economisch Onderzoek.

Related Story

Rabobank customers gain insight into the CO2 emissions of their purchases

April 25 2022

Starting today 1000 customers with a Rabo payments account can see the impact their purchases […]

Related People

Tertia Wiedenhof

Tertia Wiedenhof

Gürer Kural

Gürer Kural

Gürer Kural

Gürer Kural

Soheyl Kadjani

Soheyl Kadjani

Patrick Kipping

Patrick Kipping

Barbara Baarsma

Barbara Baarsma

Fadoua Ajjaji

Fadoua Ajjaji

Fred Van Pouderoijen

Fred Van Pouderoijen

Bart Schouten

Bart Schouten

Suzan van Eeten

Suzan van Eeten

Alain Cracau

Alain Cracau

Related Company

Rabobank